Hlavní obsah
Článek

Herečka a režisérka Petra Nesvačilová (38) byla jednou z kmoter knihy Adama Chromého Rekviem za Pluto. A aniž by ji dočetla do konce, nad nabídkou zahrát si hlavní postavu, pokud by se příběh realizoval i jako film, by neváhala. "Je to skvělá knížka a byla by to hrozně hezká role," byla si jistá Petra. "Je to hrozně hezká vztahovka, tak doufám a věřím, že se to bude realizovat," dodala.

Herečky obvykle nejsou velké čtenářky, mají dost práce se scénáři, aby se naučily role. "To máte pravdu. Přiznám se, že můj odpočinek, takové zadumání, že si jde člověk zalézt někam sám k sobě, tak to mám právě skrze knížky. Ale čtu spíš faktické knihy. Beletrie a romány mi jdou číst špatně, je to pro mě náročné. Víc mě baví se vzdělávat než číst o vymyšlených cizích životech. Navíc si říkám, že bych to vymyslela lépe. Ale mám ráda klasiku, jako je třeba Dostojevský," svěřila.

Petra momentálně hraje v divadle Ungelt, kde má deset až patnáct představení do měsíce. "Pak hraju v seriálu Profesionálové a dotáčíme film Sněží, který bude mít brzy premiéru, a pak ještě nějaké dokumenty," vypočítala své pracovní aktivity Petra.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám