Hlavní obsah
Článek

Když v roce 2002 domácí muzikálovou scénu zpestřila Kleopatra, v roli egyptské královny se alternovaly Ilona Csáková (53) a Bára Basiková (61) s tehdy začínající Monikou Absolonovou (47). O 15 let později se dvě z nich setkaly na křtu knihy Rekviem za Pluto, v níž jsou Ilona a Monika v souvislosti s muzikálem zmíněny.

V době premiéry byla Absolonová na počátku kariéry a publikum lákala známější jména v obsazení. Dnes už má ovšem doma Thálii za roli v muzikálu Funny Girl. Cenu v roce 2012 získala za účinkování v Severočeském divadle opery a baletu v Ústí nad Labem, teď se stejným představením boduje v pražském divadle Studio DVA. Za jejím úspěchem jsou ale roky dřiny.

Monika Absolonová se k textu, v němž jsou rodiče hlavního hrdiny na počátku nového tisíciletí zklamaní, že v Kleopatře neviděli Ilonu Csákovou, postavila s nadhledem, protože už dávno patří k nejoblíbenějším a nejúspěšnějším muzikálovým zpěvačkám. „Ráda bych se dočkala pokračování, kde by bylo vysvětleno, jestli je ta Absolonová nakonec zklamala, nebo nezklamala,“ zažertovala na křtu po boku své dřívější alternace Ilony Csákové a herečky Petry Nesvačilové (38).

Obě muzikálové divy se dnes kromě hudby věnují svým rodinám. Ilona už má sedmiletého Daniela a čtyřletého Dominika, Monika se předloni dočkala Tadeáše. Oběma Kleopatrám to na křtu slušelo a nechtělo se věřit tomu, že od premiéry jejich představení uběhlo už 15 let.

Reklama

Další články

Načítám