Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Generační situační komedie o opravdových ženách! Tak označují tvůrci nový český film režisérky Kristiny Nedvědové Sněží!, v němž hereckou příležitost dostalo hned několik českých hereček. Hlavní role dvou sester si zahrají Petra Nesvačilová (38) a Hanka Vagnerová (41). V dalších rolích se objeví například Vanda Hybnerová (55) a Alena Mihulová (58).

„Moje hrdinka Tereza se po životních peripetiích vrací domů, aby si dala soukromý život do pořádku. Namísto toho, aby se zastavila a vydechla, začne napravovat ostatní členy rodiny. Sněží! je film o nevratných životních změnách, proti kterým nelze bojovat,“ řekla Super.cz Petra Nesvačilová.

Film Sněží! se natáčel během prázdnin na Křivoklátsku a v jižních Čechách. Dotáčet se bude ještě na podzim. Podle Petry Nesvačilové, jejímž reálným životním příběhem byla inspirována jedna z postav filmu, půjde o zcela výjimečnou záležitost. „Svou poetikou a vizuálním ztvárněním vyplňuje tenhle film dlouhodobou mezeru v ženských tématech české kinematografie,“ dodává herečka.

Reklama

Další články

Načítám