Hlavní obsah
Článek

Rozhodně nepatří do starého železa. A to nejen po tělesné stránce, kterou ráda ukazuje například v plavkách na dovolené, ale i po té hudební. Zpěvačka Petra Janů (71) vydává po osmi letech nové album. Nazvala ho Blázni, nahrála ho se skupinou Amsterdam a nejlepší kusy představí na svém nadcházejícím turné Léta bláznivá.

„Název charakterizuje, mírně řečeno, dramaturgickou pestrost,“ vysvětluje zpěvačka. Album má rockovější a lyričtější rovinu, nechybí „velký“ song z kategorie Petřiných evergreenů, vášnivé tango, rockové nářezy ani vánoční skladba.

„Musím říct, že jsem zatím neměla žádnou desku, kterou bych si po natočení víc jak jednou nebo dvakrát pustila. Tuto si pouštím pomalu každý den a vůbec nic mi na ní nevadí a nic mě neštve. To se mi ještě nestalo,“ hrdě přiznává Petra, která desku poprvé oficiálně představila v překvapivém prostředí wellnessu, kde s médii komunikovala oděná jen do prostěradla.

V polovině října vyjíždí Petra Janů na koncertní turné po České republice. Kromě osvědčených hitů představí samozřejmě i novinky z nového alba. Hostem turné je Václav Noid Bárta, koncert v Lucerně posílí ještě Petr Kolář.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám