Hlavní obsah
Článek

Nebýt vnučky Coco, kterou měla v náručí, nikdo by nestárnoucí Saxaně, zpěvačce Petře Černocké (74), její věk nehádal. Proto jsme byli překvapeni, že když jsme na oslavu jejích avizovaných pětašedesátin dorazili, dozvěděli jsme se, že je jí o rok méně. "Slavím je letos, příští rok nebudu," smála se Petra.

Do restaurace, kde se oslava konala, bylo pozváno jen něco přes desítku známých. Nechyběla samozřejmě dcera Bára Vaculíkovou s malou Coco, která měla s babičkou vyladěný outfit. Ze známých tváří se objevila bývalá hlasatelka Marie Tomsová, která je stejně stará jako Petra a stejně dobře vypadá.

"Padají tady na mne vzpomínky, za rohem v Mikulandské jsme bydleli, měla jsem čtyři dny před porodem, když přišel 17. listopad a v našem malém bytě jsme schovali asi šedesát lidí, kteří utíkali před pendreky z Národní třídy," zavzpomínala. (Mezi nimi tehdy byla i autorka článku.) "Dostala jsem za to i nějaké vyznamenání," dodala.

Tomsová jako jedna z mála hostů nepřišla s kyticí nebo lahvičkou vína, ale přinesla Černocké zajímavou sošku. Jsme zvědaví, co se s ní stane. "Mám malý byt, říkala jsem všem, ať mi nic nenosí, jen maličkosti," svěřila nám totiž předtím Petra.

A co by si přála ze všeho nejvíc? "Abych nebyla líná a neopustila mě chuť poznávat nové kraje a věci. Je to se mnou čím dá horší. Práce je tolik, že když v létě skončím a jedu na chalupu, nechce se mi z ní vůbec hnout. Ale dvakrát jsem letos na cestu vyjela, tak to snad půjde i dál," doufá Petra, která se jakékoliv číslice se šestkou na začátku u svého věku nebojí, ale děsí se sedmdesátky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám