Hlavní obsah
Článek

Dlouho se válet nevydrží, ale zase to s aktivitou nepřehání. Herec a muzikant Petr Vondráček (48), s nímž jsme se potkali na natáčení filmu Když prší slzy, kde ztvárňuje roli advokáta, nám popsal, jak tráví nouzový stav.

Zajímalo nás, jak se udržuje v kondici. "Aspoň jednou za den musím vyrazit ven na kolo, projít se anebo popoběhnout, dělám sklapovačky, žabáky nebo ženské kliky na kolenou. Ale já přibral už v roce 2015, kdy jsem si zlomil na fotbale nohu, byl jsem i na vozíku a přibral osm kilo, která už mi zůstala. Takže teď mám poctivých jednadevadesát a trochu pupek, ale jinak jsem akorát," myslí si.

"Fyzickou aktivitu střídám s duševní, takže se snažím otevřít knížku a cvičit na piano. U toho se mi ale neodbytně vrací myšlenka, komu to pak budu hrát," propadá občas pesimismu Petr, který se ale takové myšlenky snaží zahánět. "Štěstí přeje připraveným, takže až bude nějaký koncert s Lokomotivou, tak budou ty prsty lítat tak, jak mají," dodal jedním dechem.

V plánu má i nějakou tu práci. "Budu dělat nějaké předvánoční adventní věci pro Prahu 15, i když jen online. Docházím do rádia, kde mám pořad Hudební omáčka Petra Vondráčka. Takže takové drobky jsou, ale s minulými lety to se nedá srovnávat," míní.

Byli jsme zvědaví i na to, jak se vídá se svojí dcerou. "Co nejčastěji. S její maminkou sice nejsme v jedné domácnosti, ale máme vynikající vztahy a Aničku vidím každou chvíli. Když potřebuje, rád jí pomůžu v angličtině, a protože je 5. třídě, tak jí ještě dokážu vysvětlit všechny předměty," ujistil nás.

A jak se mu nejlépe relaxuje? Prý na chalupě, kde pracuje i fyzicky. "Tím se rozptýlím hodně a zažene to nudu," prozradil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám