Hlavní obsah
Článek

S muzikantem Jankem Ledeckým (61) jsme se o tom, že po Hamletovi a Galileovi připravuje další muzikál IAGO na motivy Othella Williama Shakespeara, bavili již před lety. Teď konečně došlo na věc. Poté, co odehrál sezónu v Bratislavě, se stěhuje s IAGEM do Divadla Hybernia a vybírá herce.

"Na můj vkus to trvalo věčnost. Energie a čas, které věnuji psaní, jsou sotva třetina z toho, co je potřeba, aby se to dostalo někam na veřejnost. Pak přijde shánění peněz a přemlouvání producentů, aby uvěřili v úspěšnost produktu. Přitom moje předchozí muzikály peníze vydělaly," krčil rameny Janek.

"Věděl jsem, že jediná možnost, abych to tady ukázal s tou výpravou, jakou si Shakespeare a platící divák zaslouží, aby viděl pořádnou show, převeze se scéna z Nové scény v Bratislavě, stejně jako režijní koncepce, choreografie a light design," řekl nám Ledecký.

Stejní zůstanou i někteří herci, i když konkurz proběhl i v Praze. "Přivezeme naši poslední Česko Slovenskou SuperStar, což je Lukáš Adamec (37). To, že fantasticky zpívá, nikoho nepřekvapí, ale to, jak toho Othella hraje, prostě musím v Hybernii ukázat. Už před čtyřmi lety, když se schylovalo k uvedení, ale sešlo z toho, měl jsem vybraného Davida Gránského (32), který se mezi tím ještě strašně zlepšil. A už tenkrát to byl můj Cassio číslo jedna. V roli Jaga se budeme střídat s Petrem Vondráčkem (48). A pak budeme mít například Jitku Čvančarovou (46)," vypočítal část obsazení.

Reklama

Další články

Načítám