Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Má potřebu lidem pomáhat. V době, kdy hrál Petr Vágner (46) v seriálu Ordinace v růžové zahradě lékaře Radima Nováka, zároveň jezdil se skutečnou sanitkou a pomáhal zachraňovat lidské životy. Moderátor a herec je také řadu let dobrovolným dárcem krve, kostní dřeně a po prodělání nemoci covid-19 i plazmy s protilátkami.

Nedávno Petr nastoupil na covidovou jednotku v Thomayerově nemocnici. „Mám za sebou několik kurzů a služeb na pražské záchrance a musel jsem povinně také absolvovat vstupní prohlídku, bezpečnost práce a uzavřít s nemocnicí smlouvu,“ popsal Super.cz Vágner.

Moderátor sportovních novin na CNN Prima News covid prodělal a stále má dost protilátek.

„Nemoc jsem prodělal vloni v říjnu, takže doba ’hájení’ mi už dávno skončila, ale vzhledem k tomu, že jsem měl středně těžký průběh, mám stále vysoký obsah protilátek v krvi. Spoléhat na to se samozřejmě nedá, ale dodržuji všechna bezpečnostní opatření, chodím se stále testovat a snažím se minimalizovat riziko nákazy covidem-19,“ řekl.

V našem rozhovoru jsme se Petra ptali, jestli je současná práce náročnější než ta na pražské záchrance.

„Řekl bych, že o dost více, a to hlavně kvůli koronaviru, kterým se dá nakazit prakticky kdekoliv. Pomáhám hlavně na interně ambulance a covid oddělení JIPu. Osmihodinové a dvanáctihodinové služby, pořád v respirátoru nebo oblečený v ochranném obleku jako kosmonaut, kdy je člověk zpocený už po pěti minutách, a teď v tom ještě pracovat, jsou šílené,“ uvedl Petr a vzdal hold všem lékařům, sestrám a dalším zdravotníkům, kteří v této výstroji zachraňují lidem životy.

Petrovi se zatím daří kombinovat práci v televizi se službami v nemocnici. „Ve Sportu mám dopředu vypsané služby na měsíc, takže jsem své dny volna využil pro práci v nemocnici. Jsem moc rád, že mě vedení televize v tomto kroku od začátku podporovalo a moc za to děkuji. Podporu mám i od kolegů z týmu CNN. Několik z nich se mnou už bylo mimo jiné hromadně darovat krev v době pandemie, kdy je dárců nedostatek. A děkuju stejně tak i Thomayerově nemocnici, kde mě ihned přijali za svého,“ uzavřel náš rozhovor Petr Vágner.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám