Hlavní obsah
Článek

V zimě se Asie stává cestovatelským cílem mnoha celebrit. Známé osobnosti většinou míří do přímořských oblastí ozářených sluncem. To nebyl případ Petra Vágnera (46), který na přelomu loňského a letošního roku zamířil do Japonska. Do hlavního města Tokia se moderátor Top Staru nevydal ani tak proto, aby poznával kulturu a místní památky, ale čekal ho tam zápas v MMA.

Tým, se kterým Petr cestoval, si udržuje své rituály. Před zápasem například pojídají velrybí maso či škvařeného mořského ježka a jeho jikry zvané Uni. „Chuť mořského ježka je zvláštně nahořklá, ale zároveň jemná,” rozpovídal se o netradičním jídle moderátor a dále dodal: „Pokud věříte na afrodiziakální účinky některých pokrmů, bude vás určitě zajímat, že už ve starém Řecku a Římě se věřilo, že jikry z mořského ježka probouzí u mužů silný pohlavní pud.”

Samozřejmě, že na poznávání místního prostředí došlo. Hned první den vyrazil Petr na výlet do centra Tokia na návštěvu tamních chrámů Šibuja, Šindžuku, Nakano, vystoupal na 634 metrů vysokou věž Sky Tree a překročil největší městskou křižovatku Center Gai. Druhý den ho čekal výlet na památku ze seznamu Unesco Nikkó, kde se nachází nádherné chrámy a svatyně. „Bohužel tady panovaly minusové teploty a sněžilo, což jsem s oblečením podcenil, a moc si to teda neužil. Byl jsem zmrzlej jako ratlík,” smál se Petr.

Moderátor oslavil v Japonsku ještě příchod nového roku a 2. ledna už musel cestovat zpět, protože ho čekala moderace Top Staru. „Moc se mi tam líbilo, v létě bych se tam chtěl vypravit znova a na déle než jenom týden," říká Petr Vágner.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám