Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vzhůru k výškám! Herec a moderátor Top Staru Petr Vágner (46) si dělá pilotní zkoušky, a když vše půjde podle plánu, měl by mít v létě hotovo. „Zkoušky jsem začal dělat letos v únoru. Nejdřív teorii a teď, když se zlepšilo počasí, tak musím odlétat 45 hodin na letounu Cessna,“ prozradil Vágner.

První lety už absolvoval zhruba před čtrnácti dny za silného poryvu větru a mírných turbulencí. „Létám zhruba ve výšce 1500 metrů. Než ale vzlétnu, musím s leteckým instruktorem Vítězslavem Nováčkem naplánovat let, pak připravíme letadlo k odletu a instruktor letadlo odstartuje. Hned po startu ale přebírám řízení a plním úkoly, jako například otočky o 90, 360 stupňů, klesání, stoupání, držení kurzu. Těsně před přistáním si instruktor opět přebere řízení,“ popsal Vágner, jak se zatím bezpečně dostává na zem.

A proč se vlastně rozhodl létat? „Paradoxní je, že se bojím výšek, proto jsem začal už dřív skákat. Vždycky mě ale létání bavilo a teď, když třeba jezdím natáčet nebo pracovat na Slovensko po věčně plné a problémové D1, tak abych se tam letadlem dostal,“ smál se Vágner.

„Vlastní malé letadlo nemám, ale zkusím o něj napsat Ježíškovi,“ uzavřel Vágner.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám