Hlavní obsah
Článek

Byl to opravdový masakr, ale dokázal to! Ve starobylém řeckém městě Sparta by herec a moderátor Petr Vágner (46) platil určitě za tvrďáka. Úspěšně totiž absolvoval extrémní závod Spartan Race Ultra Beast, který je snad tím největším „peklem“. Medaili vybojoval ve slovenské obci Vechec a je navíc skvělým dárkem k jeho 39. narozeninám, které měl 1. září.

Přitom na začátku závodu číhala na všechny jedna velká past. „Závod měl 52 kilometrů, ale všichni počítali s délkou trasy 42 kilometrů,“ prozradil Petr.

Sympaťák ze seriálu Přístav a moderátor Top Staru se ale ničeho nezalekl, má totiž natrénováno a tohle byl jeho letošní pátý extrémní závod. V sedmadvacetistupňovém vedru na trati musel zdolat na šedesát překážek. A byl to opravdový nářez!

„Plazení se v bahně pod ostnatým drátem, šplhání z vodního příkopu po laně do asi šestimetrové výšky nebo tahání dřevěných klád na řetězu do kopce, vytahování padesátikilových pytlů písku přes kladku nebo nošení kbelíků naplněných štěrkem na ramenou,“ popsal bestiální závod Petr.

Závod nedokončilo 500 účastníků. K postupu do další části tratě totiž museli závodníci v limitu zdolat určitý počet kilometrů a hlásit se na kontrolních stanovištích. Kdo to nedal, skončil a do další části nepostoupil. Petr navíc musel bojovat s vlastním tělem.

„Od dvacátého kilometru mě začalo zlobit a bolet koleno, takže jsem musel jít přes bolest,“ řekl Petr a jeho utrpení nemělo konce.

„Po třiceti pěti kilometrech jsem měl strašné křeče a už jsem necítil nohy!“ „Neskutečná byla atmosféra podél trati, když mě podporovali cizí lidé a hlavně to, jak si mezi sebou pomáhala většina závodníků. Na překážkách ti podali ruku, nebo nadzvedli, když jsi dostal křeč, masírovali, za to bych chtěl všem moc poděkovat,“ řekl k neskutečné solidaritě moderátor.

Limit na závod byl dvanáct hodin. Petr ho dal o hodinu a půl dříve! „Startoval jsem v půl osmé, do cíle jsem se dostal za 10 hodin a 32 minut,“ řekl Vágner. Ze dvou tisíc závodníků skončil na hranici první třetiny. „Přesně na 655. místě,“ upřesnil Petr.

„Teď si dám pracovní pauzičku, zkouším v divadle Radka Brzobohatého hru Létající snoubenky, pak se uvidí, co dál,“ plánoval.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám