Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec a moderátor Petr Vágner (46) se začátkem školního roku zavzpomínal na to, jaké to bylo, když  před lety coby školák slavil narozeniny v první školní den.

„Většinou to bylo tak, že když se šlo do školy po prázdninách, tak byli všichni votrávený, že musí do školy, a já jsem říkal klucí, dneska slavím narozeniny, tak pojďte z tý školy a budeme slavit u nás, a oni mi říkali hm, jdi do hajzlu, hajzle. A nikdo se se mnou nechtěl bavit ten první den. Vždycky, když jsem měl narozeniny, tak se chodilo do školy,“ směje se Petr, jenž momentálně hraje v seriálu Přístav.

Když se z Moravy přestěhoval do Prahy, dostal od spolužáků pořádné kapky a taky svou nejhorší známku na vysvědčení. „Čtyřku z chemie na konci sedmý třídy, což byl paradox, protože jsem z chemie pak maturoval,“ vysvětluje.

Největší peklo základní školy pro něj byly obědy. „To si pamatuju, univerzální hnědá omáčka a nesnáším kvůli tomu dodnes koprovku, to je prostě největší brutalita,“ šklebí se.

Zatímco slohovku zmákl levou zadní: „Míval jsem nejlepší slohovky, vždycky jsem ji měl napsanou jako první, samozřejmě gramaticky nic moc, ale pak jsem ve slohovkách i soutěžil na krajském přeboru v jejich psaní,“ pochlubil se s tím, že nesnášel matiku a fyziku.

Hodný žáček byl prý jen do šesté třídy, pak s ním začala třískat puberta. Spolužákům chystal žvýkačkové pasti: „Na střední jsme dali na židli spolužákovi rozžvejkanou žvýkačku, samozřejmě sedl na lep a pak se to za ním táhlo, ta žvýkačka, dost daleko,“ líčil.

Troufl si i na čerstvě vymalovanou třídu. „Za totáče byly střílecí dětský umělohmotný pistole na malé plastové válečky a jednou v čerstvě vymalované místnosti třetí třídy v Brně Líšni jsem nabil pistoli inkoustovou bombičkou do plnícího pera a chtěl jsem to vystřelit. Vystříklo mi to a ohodilo celou zeď, zmizíkem to nešlo dolů, přišla učitelka, ta si toho nevšimla, ale holky mě naprášily, tak jsem dostal na zadek před celou třídou a večer musela přijít máma a museli jsme celou stěnu vymalovat,“ vzpomíná teď už s úsměvem Vágner.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám