Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je jednou z hlavních hvězd Ordinace v růžové zahradě 2 (a byl i té původní bez ‚dvojky‘), a přitom s ním scenáristé na začátku počítali jen na deset dílů! Čestmíra Mázla Petra Rychlého (58) si ale diváci tak oblíbili, že zůstal dodnes - v seriálu účinkuje už dvanáctým rokem (začal se vysílat v září 2005).

Petr Rychlý o své postavě prozradil: „Já mám toho Čestmíra fakt rád. Za ty roky mi přirostl k srdci, líbí se mi na něm jeho dojemná starost o rodinu, to máme společné. Prožil jsem s ním tolik situací, běžných i zcela mimořádných. Zvládli jsme tady spolu minimálně šest Mikulášů, dvanáctery Vánoce, klauna jsem tu dělal, chvíli jsem byl dokonce ženou. Snad jen na psa jsem si tady ještě nehrál,“ smál se při povídání.

Některým hercům se jejich postavy přejedí, zvlášť po několikaletém ‚soužití‘. Jak to má Rychlý? „Těším se, co dalšího mě s ním čeká. Pokaždé, když mi přinesou nové scénáře do šatny, hned si je procházím a jsem zvědavý, co s Mázlem bude dál. Myslím, že tady bude strašit ještě dlouho,“ odpověděl herec, že loučit se se svým doktorem ještě nechce.

Když je řeč o loučení - během svého působení Rychlý coby Mázl pochoval všechny své manželky. Tu první hrála Alena Štréblová, druhou Daniela Šinkorová a třetí Markéta Plánková. „Tak bych mu přál, aby mu Alenka (přítelkyně, hraje ji Michaela Badinková) už vydržela,“ dodal herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám