Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Legendární bavič Petr Novotný (76), který od konce minulého roku bojoval o život, když mu postupně selhalo hned několik důležitých orgánů a postihl ho také infarkt, se raduje jako blecha. Po dvou měsících na lůžku se totiž dostal domů mezi své nejbližší.

„Táta je doma od středy. Je šťastný, hrozně pookřál. Fyzicky je na tom hůř. Má za sebou čtyři těžké operace a dvojitý bypass. Obtížně se pohybuje, zatím samozřejmě není úplně soběstačný. Ale není z něj mrzák nebo ležák. Dokonce má chodítko, ale nepoužívá ho. Všude si dojde. Sice obtížně, ale zvládne to,“ řekl Super.cz syn Pavel Novotný (43).

„Do tří měsíců podle mě bude ve stejném stavu jako před kolapsem. Má nařízenou dietu a nový plný hrníček léků. Musí se pohybovat, denně ujít pět kilometrů. Tak jsem na něj zvědavý. Matka se sestrou ho zcela správně pérují, já jsem naopak jeho advokát a zastánce. Podporuju ho ve zlobení,“ přidal mladý Novotný.

Jeho tátovi se prý špatně mluví, podle syna ale žádné následky velmi náročného období, v němž bojoval o přežití, nenastanou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám