Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Proslavený český bavič Petr Novotný (76) si na přelomu roku zažil se zdravím opravdu své! Už před Silvestrem musel do špitálu, jeho zdravotní stav se ale postupně zhoršoval, až následoval dokonce i infarkt. A i když ho doktoři ze všeho dostali, musí na další operaci!

Rodina doteď jeho obtíže tajila, prý z důvodu, aby ho nepronásledovala některá dotěrnější média. Teď ale přiznala, o co šlo.

„Otec měl před koncem roku akutní zánět močového měchýře, málem zemřel. Jen se z toho dostal, nastoupily ledviny. Skončil na jednotce intenzivní péče. Jen se dostal odtamtud, přišel infarkt. Převezli ho do IKEMu. Nechtěl jsem, aby to někdo věděl, protože když je v IKEMu, je jasné, že to není se srdcem dobré. Tam ho operovali. Operace ale přišla dřív, než měla přijít, takže přišly komplikace,“ řekl Prásku syn nováckého baviče Pavel Novotný (43).

„Otci se chce evidentně žít. Akorát ho zrazuje tělo,“ přidal s tím, že jeho tátu čeká ještě operace hrtanu.

„Smířil se s tím, že jeho aktuální spanilá jízda po snad všech odděleních špičkových pražských špitálů prostě skončí měsíční rekonvalescencí v Poděbradech, kde mi sdělil, že to nějak přežije, protože si tam ‚vezme práci‘,“ dodal pak synátor na sociální síti.

V nemocnicích, které bytostně nesnáší, ale Petr Novotný, jemuž drží palce snad půlka národa, možná stráví další jeden až dva měsíce.

Reklama

Další články

Načítám