Hlavní obsah
Článek

I když se zdravotní stav baviče Petra Novotného (76) po nedávno prodělané mozkové příhodě, po níž mu ochrnula ruka a tvář, zlepšuje, stejně nemá ještě úplně vyhráno. „Otce čeká ještě jedna neurologická operace,“ potvrdil Super.cz jeho syn Pavel Novotný (43).

„Informaci o operaci mám od pana primáře. Ale jaká by měla být, to netuším. Pravděpodobně se to bude týkat jeho levé tváře, kterou má po té mozkové příhodě méně pohyblivou,“ říká Pavel. Ten tvrdí, že je až v šoku, jak se stav jeho tatínka, kterému před nástupem do letadla zachránilo život paradoxně podezření z opilství, zlepšuje.

„Kdybych ho viděl teď poprvé, budu vyděšen. Ale optikou zážitku, když jsem ho spatřil krátce po té mrtvici, udělal za týden neuvěřitelný pokrok. Už i pravou ruku, která mu krátce poté ochrnula, rozhýbává. Zajímá se o všechno kolem sebe a strašnou radost mi udělalo, když jsem ho nachytal, jak si čte jeden časopis. Většina lidí se z mrtvice dostává rok, jak ale znám tátu, věřím, že do půl roku se naplno postaví na nohy,“ myslí si Novotný mladší.

Ten sice netuší, zda jeho otec bude moci ještě někdy moderovat, ale věří, že jinak se dá do pořádku tak, že na něm prodělanou mozkovou příhodu časem nikdo nepozná. „Důležité je, že doktoři říkají, že už jim takzvaně neuteče. První tři dny měli strach z krvácení do mozku, to se ale naštěstí nepotvrdilo. A od té doby je táta den ode dne lepší,“ uzavřel Pavel Novotný.

Reklama

Další články

Načítám