Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve čtvrtek se blízcí a přátelé naposledy rozloučili se zpěvačkou Hanou Hegerovou (†89). První dáma československého šansonu zemřela 23. března ve věku 89 let.

Rozloučení se konalo v obřadní síni na pražských olšanských hřbitovech, a kromě rodiny se ho zúčastnilo několik nejbližších přátel. Nešlo o veřejné rozloučení, do obřadní síně mohl jen povolený počet smutečních hostů.

Mezi nimi nechyběl klavírista a skladatel Petr Malásek (59), který Hegerovou doprovázel dlouhých 24 let, jeho žena Dana Morávková (52) a syn Petr, sbohem přišel dát i Jakub Kohák (49) nebo režisér Fero Fenič.

Hegerová zemřela v pražské nemocnici Na Homolce, kde byla hospitalizovaná po zlomenině.

„Byla to největší dáma, jakou jsem kdy v životě potkal. Nejen jako zpěvačka, ale i jako člověk,“ řekl Super.cz Malásek ve vzpomínce na dlouholetou přítelkyni a kolegyni.

Rodačka z Bratislavy vystupovala v 60. letech v pražských divadlech Rokoko a Semafor. V letech 1967 a 1968 hostovala v pařížské Olympii a často vystupovala také v NDR. V zahraničí byla Hegerová přezdívána Piaf z Prahy či jako Velká dáma šansonu. Díky vynikající interpretaci cizích i domácích šansonů totiž dosáhla velkých mezinárodních úspěchů.

Pravidelně koncertovala i po roce 1989. Roku 2011 ukončila aktivní hudební kariéru.

Reklama

Další články

Načítám