Hlavní obsah
Článek

Zesnulá šansoniérka Hana Hegerová (†89) brala život s humorem, a jak nám prozradil její blízký přítel a kolega Petr Malásek (59), ráda se smála. S žertem dokázala mluvit třeba i o smrti nebo o tom, jak by si představovala svůj pohřeb.

„Už mám všechno promyšlené. Až umřu, tak bych chtěla, aby můj popel vysypali do Dunaje,“ svěřila se v roce 2019 v rozhovoru pro časopis Vlasta.

Prázdnou urnu by poté nechala postavit na rodinný hrob, aby byla u své maminky a syna Matúše. „Určitě ji někdo ukradne, ale to mi vůbec nevadí. Já nechci, aby tam lidé chodili a říkali: tady je hrob Hegerové. Já prostě vyšumím,“ nechala se tehdy slyšet zpěvačka. Dnes z jejích slov mrazí.

Jasnou představu měla také o tom, která skladba by na posledním rozloučení s ní měla zaznít, a co naopak rozhodně ne. „Až vyletím komínem, v žádném případě nechci, aby pouštěli moje šansony. Už jsem si vybrala krásnou árii Casta Diva z Belliniho opery Norma,“ uvedla smířlivě v roce 2014 pro Blesk.

Hana Hegerová se ve svém životě musela vyrovnat se ztrátou, která je noční můrou každé matky - přežila svého jediného syna, který se dožil pouhých šedesáti let. O příčině jeho smrti však nikdy veřejně nemluvila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám