Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Scenárista a režisér dokončil film Zbožňovaný. Hlavní roli svěřil Jiřímu Bartoškovi (77), jemuž sekunduje vybraná herecká sestava: Zuzana Kronerová, Ivana Chýlková (60), Petra Hřebíčková (44), Jiří Langmajer (57) či Štěpán Kozub.

„Jsem vděčný, že se podařilo dát dohromady takové skvělé obsazení. Už v přípravách jsme s herci jejich role probírali a já jsem otevřený připomínkám, nemám problém text změnit, pokud je to ku prospěchu věci. I při samotném natáčení se stávalo, že jsme třeba upravovali dialogy, tak aby se v nich cítili komfortně. Rozhodně nehodlám herce do něčeho instalovat, naopak jsou pro mě inspirací,“ říká Kolečko.

Ve filmu zobrazuje příběh uznávaného a všemi oblíbeného pediatra Zdeňka (Bartoška), který se chystá do důchodu a těší se na zasloužený odpočinek. Stejně tak jeho rodina. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství, už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Chýlková), která očekává, že na ni konečně bude mít víc času. Na Zdeňka tak místo pohody čekají horké chvilky.

Zbožňovaný je po filmu Přes prsty druhým režisérským počinem Petra Kolečka. Snímek je z velké části skutečným příběhem z jeho rodiny. „Mám k tomu příběhu osobní vztah, je inspirován mým dědou, a to při rozhodování, zda znovu režírovat, hrálo docela zásadní roli,“ svěřil.

Natáčení probíhalo během srpna a září v Praze a okolí. Film se podařilo dokončit těsně před vyhlášením bezpečnostních opatření vlády. „Jsem rád, že i v téhle době se podařilo film dotočit a nyní budeme mít dostatek času na střih a dokončení, protože tahle část má v sobě hodně dramaturgické práce, která je mi blízká,“ dodal Kolečko.

Premiéra je plánována na léto nebo podzim příštího roku.

Reklama

Další články

Načítám