Hlavní obsah
Článek

Před 15 lety bodoval v Česko hledá SuperStar, kde obsadil stříbrnou pozici za Zbyňkem Drdou (37). V hudebním odvětví David Spilka (35) zůstal.

„Dva roky po soutěži jsem si udělal v suterénu rodinného domu nahrávací studio a tam natáčíme v podstatě v denním provozu už 13 let až doteď. To je moje hlavní práce,“ svěřil Super.cz. „Živím se spíš produkcí a skládáním, dělal jsem třeba znělku pro síť známých lékáren, která běží v reklamách. Ve studiu nahráváme taky dabing nebo audioknihy,“ dodává.

Daří se mu i v osobním životě. „Založil jsem si rodinu, mám krásnou sedmiletou dceru Natálku, která chodí do první třídy,“ pochlubil se Spilka. Pěveckou kariéru upozadil. „Je pravdou, že už nějakých 8 let nejsem aktivní ve vlastních projektech. Ve studiu vydělám za rok víc než po SuperStar na koncertech,“ přiznává.

„Po SuperStar koncerty ubývaly, byly to spíš VIP akce pro firmy a tak dále. Díky tomu, že jsem dělal trochu jinou než komerční muziku, jsem se ale uchytil lépe než někteří moji kolegové. Vystupoval jsem na spoustě rockových a metalových festivalech,“ vysvětluje.

Na svém kontě má dvě zlaté desky v undergroundové hudbě, přesto kapelu zamrazil a koncertovat přestal. „Pět let jsme jezdili strašně moc koncertů, znal jsem jen postel, auto, pódia a studia. Nakonec jsem si postavil své studio, protože jsem nebyl úplně spokojený tam, kde jsem točil,“ vypráví David Spilka, který se do povědomí televizních diváků zapsal díky šátku na hlavě a interpretaci písně Ještě že tě, lásko, mám od Petra Koláře (56).

Na pódia se jednou možná vrátí. Nebrání se tomu. „Kdybych se teď znovu vydal na aktivní dráhu, tak to bude s hudbou, kterou mám rád, třeba s rock'n'rollem, určitě ne ve stylu Ještě že tě, lásko, mám. A vystupoval bych jen tak dlouho, jak bych chtěl, mám rád svobodu a volnost,“ říká muzikant. „Můj osobní život ale řád má,“ dodává s úsměvem.

Reklama

Další články

Načítám