Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Premiéru muzikálu Krysař svého manžela Daniela Landy (55) prý Mirjam Landa protrpěla. "Koukala jsem jenom na monitor, ani jsem nebyla vevnitř. Ale jsem moc spokojená, opravdu moc," řekla nám režisérka, která sice Krysaře inscenovala snad podesáté, ale pokaždé z toho má stejné nervy.

Mirjam sice účinkující chválila, ale hodnotící poradu rozhodně plánuje. Na after párty po premiéře je ponechala zábavě, ale ještě si leccos vyslechnou. "Je nevhodné přijít po premiéře a říct, co kdo dělal blbě. Už jsem ale avizovala, že budou nějaké zkoušky. Jsou tady nějaké věci, které se musejí vypilovat. Například kvůli tomu, že se zkouší bez diváků. Když jsou v sále diváci, kteří mezi čísly tleskají, tak herci někdy nevědí, zda hrát dál, anebo počkat. Pak to ztrácí tempo," vysvětlovala své výhrady.

Může si za to ale trochu sama. "Nejsem do sebe tak zamilovaná, abych jim říkala, že v nějaké pasáži budou diváci třeba třicet vteřin tleskat. Počítám s tou nejhorší variantou, kdyby nikdo netleskal," nepřipravila účinkující na ovace, které při premiéře přišly. "Ne, že by se mi stalo, že by nikdo netleskal, ale je těžké odhadnout reakce diváků," míní.

Mirjam pro jeviště na titulní roli objevila muzikálového zpěváka Přemysla Pálka, který vystřídal taková jména, jako byli Josef Vojtek (58) nebo Petr Kolář (56), kteří Krysaře zpívali v minulosti. A byl snad ještě lepší než oni, což nám připadalo neuvěřitelné. "On je prostě Krysař. A taky proto hraje sto procent představení. Je tady z divadla Kalich, kde hraje v různých inscenacích. Vůbec jsme se neznali. Ale přišel mi jako zajímavý týpek, pak jsem se o něj začala zajímat, chodila jsem na něj a řekla si, že to je on. A divadlo souhlasilo," pěla ódy na hlavního představitele i Mirjam.

Reklama

Další články

Načítám