Hlavní obsah
Článek

Když fotograf Jakub Ludvík představoval diář, v němž ztvárnil řadu českých osobností, součástí byla i hudební vystoupení. Zazpívala mu i jeho současná partnerka, sexy zrzavá zpěvačka Iva Marešová. Pro Jakuba dokonce složila vlastní píseň, šanson, protože je Kuba miluje ze všeho nejvíc.

Jakub už má za sebou jedenáct diářů, a protože je tenhle vzpomínkový, dal na slavnostní večer dohromady docela zajímavou dramaturgii, neboť vystoupili nejrůznější interpreti od Petra Koláře (56) a Bohuše Matuše (50), jeho přítelkyně či šansoniérky Nadi Válové až po twerkové tanečnice.

"Ten diář je zajímavý v tom, že se v něm neopakují lidé, kteří už tam byli. A najít dneska dvacet třicet lidí, kteří ještě nafocení nebyli, je dost těžké. Takže jsem musel hledat v dalších vodách. Chci, aby měl nějakou hodnotu, až jednou nebudu, a aby tam měl každý svoji fotku," svěřil.

Kuba nefotí jen klasické tváře ze šoubyznysu, ale i politiky anebo sportovce. "Nedávno jsem fotil Soukalovou s jejím přítelem. Jsem docela pyšný na fotku Miloše Zemana, krásný portrét, který mám v ateliéru, a lidem se líbí. Jsem fotograf, nic víc, beru svoji práci jako obor a lidé si mě najímají na práci," řekl Super.cz.

A koho Jakub v ateliéru naposledy svlékl? "Těch holek je hodně. Ale moje fotka není o tom někoho svléknout. Je to o umělecké fotce, udělat tomu člověku krásnou fotku. Poslední byla asi Renata Drössler (60)," vzpomínal.

Při focení se dali dohromady i se svojí současnou partnerkou, jejíž vystoupení s písní pro něj nechtěl moc komentovat. Místo toho, aby mu tekly slzy dojetí, si asi emoce schoval na doma.

Reklama

Další články

Načítám