Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Proti Petru Kolářovi (56), jehož nedávno nachytali válícího se na schodech s pytlíkem bílého prášku, o němž později potvrdil, že šlo o drogy, se kvůli jeho výroku, že fetování je v branži naprosto běžná věc, vzedmula velká vlna nevole. Nejen Petra Jandu, ale i další rozčiluje, že tím jako by za uživatele tvrdých drog označil i je. Nyní se ozval Kolářův kolega, zpěvák a skladatel Jarek Šimek (50), který ho prakticky brání!

„Sedmdesát procent lidí, které znám, drogy vyzkoušelo a ani já nebudu pokrytec a nebudu lhát, že se ke mně nikdy nedostaly. Nejsem si navíc jistý, jaký rozdíl je mezi člověkem závislým na drogách, těžkým alkoholikem, který se upije či upíjí k smrti, silným kuřákem nebo člověkem, který ujíždí na i běžně dostupných lécích. Jedno slovo to má společné, a to je závislost. Hlavní je o tom mluvit, zákazy jen zvyšují apetit a pokušení,“ řekl Super.cz Šimek, který říká, že společensky přijatelné drogy, alkohol a cigarety, pravidelně užívá, ale že pro něj dvojnásob platí přísloví, že vše se má dělat s mírou.

„Pár lidí z těch, co znám, závislosti propadlo a pro některé bylo těžké dostat se z ní. Vím proto, jak jsou nebezpečné. Často jsem sám slýchával i od lidí z branže, že bych měl něco vyzkoušet, že mi to pomůže složit opravdové hity. Spousta těch nejúspěšnějších světových písní prý takto vznikla a v Americe je to údajně běžná praxe. Ale to jsem nikdy nedopustil,“ tvrdí.

Přiznal také, že i ve svém nejbližším okolí měl feťáka, který se z normálního člověka postupně proměnil v trosku. „Měl jsem bohužel to štěstí, že jsem chodil s člověkem, u kterého jsem po čase podle jeho divného chování zjistil silnou závislost na pervitinu. Absolutně jsem tehdy nevěděl, jak se k tomu postavit a co dělat. Pak jsem pochopil, že pokud se okamžitě citově neodpoutám, stáhne mě to do bahna slibů a finančních problémů. Už to začalo gradovat, dokonce mě i okradl,“ dodal Šimek s tím, že o své trpké zkušenosti ze vztahu s drogově závislým napsal píseň Vůle, která se stala takřka hymnou těch, kterým nějakým způsobem démon fetu vstoupil do cesty.

Související témata:
Vůle

Reklama

Další články

Načítám