Hlavní obsah
Článek

Na dovolenou v Paříži bude Petr Janda (81) vzpomínat se smíšenými pocity. Jak svěřil Super.cz, byl okraden, a ne jednou. Přišel o nemalou částku v hotovosti, doklady i platební karty.

Jeden incident se stal v pařížském metru při nákupu lístků, kdy jim „pomoc“ nabídl podvodník, druhý ve vlaku cestou na letiště v tlačenici do vagonu.

„V metru, kde jsme kupovali lístky, se do toho kdosi vložil, že nám pomůže. Měl na krku jakousi ceduli, jako že to má v popisu práce. Koupil nám lístky na tři dny, a zaplatil to svojí kartou. 190 euro. Pak od nás tuto částku vyžadoval v hotovosti. Dostal ji a zmizel,“ popsal Janda s tím, že lístky, které draze zaplatil, byly pouze na jednu cestu. Přišel tak o nemalou částku, téměř pět tisíc korun.

Ani závěr dovolené, cesta na letiště, se neobešel bez nepříjemnosti. V tlačenici při nástupu do vagonu Janda přišel o peněženku s hotovostí, kartami i doklady.

„Za chvíli naše kamarádka říká, že nemá mobil. A já jsem zjistil, že nemám peněženku. Vlak si to uháněl a já si v duchu říkal, co všechno jsem v ní měl. Občanku, zdravotní kartu, řidičák, bankovní karty, peníze atd. Ještě že jsme v EU. Občanka jim stačila vyfocená.“

Svou zkušenost Janda sdílel, aby upozornil na nebezpečí, které na turisty číhá. „Ale kam schovat bezpečně telefon či peněženku, nevím. Já ji měl v přední části kalhot a zmizela, aniž bych si toho všimnul,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám