Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Petr Janda (81) a jeho žena Alice jsou mezi lidmi, které zasáhly nedávné povodně. Valící se voda strhla zeď a zaplavila sklep, garáž a dvůr jejich penzionu Nivy v Bílých Karpatech.

Dle Jandových to šlo ráz naráz. Přišla bouřka s přívalovým deštěm a během chvíle se z louky za domem valilo tolik vody, že zeď její nápor nevydržela a sesypala se jako domeček z karet.

Stačil prý kousíček a voda by zaplavila i apartmán. V době povodně měli Jandovi penzion obsazený hosty, a právě jeden z nich pád zdi natočil.

Po povodni zůstala spoušť

Po povodni zůstala spoušť.

Jandovi ještě měli štěstí v neštěstí. Jejich penzion je totiž na kopci, takže to odnesl sklep, garáž, dvůr a zeď. Lidé ve vesnici, která je kousek od nich, dopadli mnohem hůř.

Zatímco jeho žena organizuje úklidové práce, Jandu dnes čeká první koncert v novém složení kapely Olympic. Fanouškům se skupina představí na výstavišti v Praze Letňanech s novým klávesistou. Po konkurzu se jím stal skladatel, textař a bývalý člen kapely Argema Pavel Březina.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám