Hlavní obsah
Článek

Obrovský smutek vyvolal v Petru Jandovi (81), lídru legendární kapely Olympic, skon kolegy muzikanta Radima Hladíka (†69). Dokonce už kvůli tomu uvažuje o tom, že se také blíží jeho konec.

Super.cz s ním hovořil den po smrti Hladíka, ani tehdy ho největší chmury nepřešly.

„I když byl o pět let mladší, bral jsem ho jako souputníka. Z té naší generace nás už moc není. Už jen Guma Kulhánek a to je tak zhruba všechno. To je neštěstí! Je mi to líto. Už čekám. Už vidím zubatou, jak si brousí kosu,“ prohlásil smutně pro Super.cz Janda s tím, že i kamarádů má čím dál tím méně, že všichni mu postupně odcházejí.

„Dřív jsem na koncerty Blue Effects chodíval. U Radima mi bylo líto, že on sám na nás nechodil, jenže on nechodil nikam. Naposledy jsme se viděli asi před třemi lety. Byl pořád doma, zřejmě mu tam bylo dobře s manželkou Zlatkou. Byl to strašně hodný kluk. Nikomu neublížil a nepamatuju si, že by někdy někoho pomlouval. Měl úžasné vlastnosti, které u rockera nejsou zas až tak obvyklé. Nepil, nic nerozbíjel, byl to strašně slušný chlap. O to je to blbější, že tak hodný člověk umře,“ smutní dál Janda.

Ten se také vyjádřil na kontroverzní téma, jestli Hladík, který na nové plíce (trpěl fibrózou plic, ty se mu neustále zmenšovaly a jedinou záchranou byla jejich výměna za nové) čekal od srpna, přeci jen neměl dostat přednost před ostatními. Chápe ale, že je to proti lékařské etice.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám