Hlavní obsah
Článek

Stavitel a milovník nedotčené přírody. To jsou další dvě ne zcela známé tváře rockera Petra Jandy (81), který si před pár lety začal realizovat své sny na Valašsku, kam utíká z Prahy každou volnou chvíli.

„Vždycky, když mám alespoň tři čtyři dny volna, sednu do auta a vyrážím sem. Naposledy jsem tady byl celých dvanáct dní. Vždycky, když vylezu na kopec za domem, mám pocit, že jsem na střeše světa,“ básní Petr Janda, který se do míst nedaleko Luhačovic dostal díky své ženě.

V místě, kde žili dlouhá léta předkové jeho Alice, našel před několika lety útočiště, které začal rekonstruovat. Dnes na místě bývalého zemědělského stavení z konce předminulého století stojí útulný penzion, který se již brzy rozroste o nové prostory.

„Zrekonstruovali jsme starou stodolu, nahoře jsou dva apartmány, dole je bar a společenská místnost v jednom, kde se může udělat školení až pro čtyřicet lidí,“ prohlašuje Petr, který v sobě stavitelské geny objevil prý už jako dítě.

Rodinný penzion, který funguje už několik let, tak zvýší kapacitu. „Ubytování je tady pro pětadvacet lidí, ideálně pro děti s rodinami i domácími mazlíčky. V zimě se tady dá lyžovat, v létě jezdit po výletech. Nejblíže je to do Luhačovic a do Trenčína. Na okolních loukách můžete vidět srnky, jeleny, zajíce, koroptve i lišky,“ popisuje idylku uprostřed přírody Petr Janda, který je vždycky nejšťastnější, když za ním zavítá rodina a kamarádi.

„Mrzí mě, že tady ještě nebyla Eliška. Má zrovna zkouškové období. Marta už tady několikrát byla a bude sem s rodinou jezdit pravidelně. Už teď plánujeme Silvestra. Letos nebudeme pronajímat, přijede Karel Šíp, Pepa Náhlovský a další kamarádi a uděláme pořádný mejdan,“ uzavírá vyprávění Petr Janda.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám