Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Petr Jákl (50) sice do většiny hlavních postav historického velkofilmu Žižka obsadil zahraniční hvězdy, ale i pro české herce se několik příležitostí našlo. Největší ztvárnil Karel Roden (61), českého krále Václava IV. I když na dopolední projekci chyběl, na slavnostní premiéře účast přislíbil.

Další výraznější role ztvárnili Jan Budař (46), Marek Vašut (63), Ben Cristovao (36) nebo Roman Šebrle (49), který do společnosti poprvé vyvedl novou partnerku Lenku, a roli bojovné vesničanky si zahrála i režisérova manželka Romana Jákl Vítová (46), která ze zdravotních důvodů do poslední chvíle zvažovala, zda se po červeném koberci Slovanského domu projde. Nakonec po boku manžela dorazila, nechyběli ani režisérovi rodiče.

Velkofilm, na jehož střihu se podílel i hlavní střihač již legendárního snímku Statečné srdce, režisér Petr Jákl natáčel skoro čtyři roky, do distribuce se dostal opožděně i kvůli pandemii. V hlavních rolích uvidíme Sira Michaela Cainea a Bena Fostera jako Žižku.

Příležitost vidět snímek za 450 milionů korun dříve než běžní diváci v kinech, kde poběží od 8. září, si samozřejmě nenechala ujít ani řada dalších známých tváří českého šoubyznysu. Jak jim to slušelo, můžete sledovat ve videu i v naší fotogalerii.

Reklama

Další články

Načítám