Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nečekejte historický epos. Byli jsme jedni z prvních, kdo měl příležitost vidět velkofilm Jan Žižka režiséra Petra Jákla (50), který má v pondělí večer, 5. září, v pražském Slovanském domě světovou premiéru. Největší hvězda, Sir Michael Caine, sice poslal pouze zdravici, ale většina představitelů hrdinů příběhu o zrodu bojovníka se sešla už na dopolední projekci.

"Film jsme vytvářeli kvůli pandemii skoro čtyři roky, stala se z nás rodina, z herců jsou moji kamarádi, kteří mě drželi, když vznikaly další a další komplikace. Mimo jiné poraněná záda představitele titulní postavy Bena Fostera," prozradil Jákl, který nám ve videu popsal, jak si herec, který momentálně natáčí ve Spojených státech, takže na premiéře také chyběl, záda poranil.

"Pořád si všichni píšeme, sledujeme svoje životy, děti. Je to hrozně fajn, že ti lidé se dali dohromady i mezi sebou. Už jsme se těšili, že si mimo oficiální program sedneme na oběd a všechno probereme," dodal Jákl, který se chystá herce obsadit i do dalších svých projektů. Prvním byl Michael Caine, s nímž natáčel v Kanadě film Bestsellers.

V Praze se objevila například představitelka hlavní ženské role Kateřiny, Žižkovy lásky, britská herečka Sophie Lowe, kterou můžete znát z filmů Překrásná Kate anebo Zbožňovaní, a vypadá to, že má našlápnutou kariéru v Hollywoodu.

Až na slavnostní premiéru se chystal Til Schweiger, známý z Krále Artuše, Lary Croft nebo Hanebných panchartů, kde si zahrál po boku Brada Pitta. V Žižkovi hraje Jindřicha z Rožmberka. Bratra Jana Žižky Jaroslava ztvárnil Peter z Letopisů Narnie William Moseley.

Jak filmové hvězdy na projekci, kdy se ještě nehodily do gala, vypadaly, se podívejte i v naší fotogalerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám