Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to několik let, co se bývalá televizní rosnička a modelka Romana Jákl Vítová (46) neobjevila ve společnosti. Režisér Petr Jákl (50) nás ujistil, že s jejich manželstvím a rodinou, mají dvě dcery, je všechno v pořádku. "Romana slíbila, že určitě dorazí na premiéru filmu Žižka," řekl Super.cz na karlovarském filmovém festivalu.

Den D nadešel, v pondělí má Žižka slavnostní premiéru v Praze a od 8. září ho budou moci vidět i diváci v kinech. Zda se na premiéře Romana objeví, ale není jisté. „Samozřejmě bych manžela ráda podpořila, ale jsem čerstvě po covidu a není mi ještě úplně nejlépe, takže se rozhodnu podle aktuálního stavu," vysvětlila s tím, že ji diváci každopádně uvidí na plátně. Ztvárnila menší roli středověké vesničanky Terezy. K poznání ale moc nebude. Tmavá paruka, ušpiněný obličej a občas i krvácející rány jí vzaly osobitý půvab.

A jaké byly její první reakce, když ji manžel Petr Jákl nabídl zahrát si ve velkofilmu Jan Žižka? „Nejdřív jsem se tomu smála, jestli si myslí, že se tam postavím vedle Michaela Cainea. Připadalo mě to absurdní, i když je to jen maličká role. Nakonec jsem ale moc ráda, že mě přemluvil. Nejenom kvůli Michaelovi. Mého manžela hraje Ondra Vetchý, a to je člověk s velkým srdcem. I na něho jsem se moc těšila," svěřila Romana.

Užívala si prý i bojové scény. „Jako malá jsem byla taková bojovná divoška, říkali mi klučice. Místo hraní s panenkami jsem raději lezla po stromech. A když se plánovala nějaká bitva, tak jsem u toho nemohla chybět. Vyrobili jsme si luky a šípy a jako granáty jsme měli pytlíky se štěrkem. Zpětně musím říct, že ne všechny naše hry byly bezpečné. Každopádně moje filmová role je podobně bojovná,“ vzpomínala s tím, že při natáčení pro ni byla nejhorší choreografie bojových scén.

Reklama

Další články

Načítám