Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Víc jak šest let se nedařilo prodat dům Petra Hapky (†70). Nemovitost stojící nedaleko zříceniny hradu Okoř, kde hudební skladatel dlouhá léta žil a nakonec i zemřel, byla dlouho neprodejná nejenom kvůli vysoké ceně, ale i z důvodu jistých paranormálních jevů. Je o tom aspoň přesvědčená Hapkova dcera Petra.

„Táta tam straší,“ svěřila se s potutelným úsměvem Hapkova dcera Petra v talk show Face To Face na Televizi Seznam, kterou natočila ještě před úspěšným prodejem domu. K tomu došlo teprve nedávno.

Hapková, která je jedním ze sedmi hudebníkových potomků, je přesvědčená, že na Okoři prostě duše jejího otce zůstává a nemovitost si stále hlídá. „No opravdu, já to myslím naprosto vážně. On si vybere někoho, až ho bude chtít,“ podotkla Petra před prodejem.

Známý skladatel onemocněl po operaci kyčle Alzheimerovou chorobou a starala se o něj právě zmíněná zpěvačka a herečka spolu s jeho partnerkou Olinkou.

Hapková po otci zdědila část dědictví, které bylo rozděleno mezi ni a jejích dalších šest sourozenců. Doma má ale například část jeho věcí jako třeba psací stůl, který používá.

Za neméně hodnotné dědictví po otci považuje jeho hudební odkaz. Z písniček, které její otec složil, má ráda všechny. Poslouchá je prý podle nálady. „Nejradši mám asi tu Hospůdka páté cenové,“ dodala Petra Hapková, dcera Petra Hapky a Zory Ully Keslerové.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám