Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Daniela Peštová (53) patří, věku navzdory, mezi nejobsazovanější české modelky ve světě. Hvězda, která zazářila už v devadesátkách, v době stejně starých supermodelek, jakými jsou Christy Turlington, Linda Evangelista nebo Naomi Campbell, se objevila v říjnovém čísle české mutace módního magazínu Harper's Bazaar.

„Danielu vnímám jako neskutečnou kombinaci přirozené krásy, absolutní disciplíny a velké lásky ke svému blízkému okolí, což jsou atributy, které do Harper's Bazaaru absolutně patří,” nechala se slyšet šéfredaktorka magazínu Barbara Nesvadbová.

Módní profesionálové se na Daniele vyřádili a ukázali ji ve zcela jiné podobě, než jak ji známe. Modelka se stylizovala do maskulinní podoby. Kadeřník Marty Tyl Daniele vytvořil, speciálně pro tuto příležitost, paruku a stylisté ji oblékli do outfitů v pánském stylu.

„Potřebovali jsme Danielu přizpůsobit industriálnímu prostředí, ale zároveň jsme nemohli z její hřívy vytvořit krátké vlasy, paruka byla tedy nutná," vysvětlil nám kadeřník a dále uvedl: „Měl jsem z toho trošku obavy, ale když jsem fotku paruky poslal Daniele den předem, tak mě překvapilo její nadšení. Díky tomuto prvku se snáz dostala do jiné role," dodal Tyl, který se při tvorbě paruky inspiroval americkým modelem Lucky Blue Smithem.

Dlužno dodat, že takto proměněnou Danielu Peštovou nejspíš nepoznal ani její partner Paľo Habera (62).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám