Hlavní obsah
Článek

Letošní plavkové vydání magazínu Sports Illustrated je, slovy jedné z jeho hvězd Pavlíny Pořízkové (58), milníkem. Objevují se v něm totiž ženy všech věkových kategorií i velikostí.

S bořením mýtů ohledně vzhledu modelek na stránkách časopisů však SI začalo už před třemi lety, kdy se vedle útlé Hailey Clauson na obálkách objevily také plus size diva Ashley Graham a zápasnice MMA Ronda Rousey. Tehdy v roce 2016 šlo o první vydání s více verzemi a modelkami na obálce. A na tento trend tvůrci navázali i letos.

Pavlína v čerstvém čísle zastupuje zralé ženy. „Tím, že mě MJ Day (editorka plavkového vydání - pozn.) najala, prorazila cestu dalším možnostem. Jsem viditelně zralá žena. Nebo prostě: sexy stará paní,“ uvedla Pořízková.

Vyvracení stereotypů o tom, co je a není sexy, je ostatně výrazným tématem letošního čísla. Obálka vyšla ve třech verzích, s modelkou Camille Kostek (27), fotbalistkou Alex Morgan (29) a modelkou a moderátorkou Tyrou Banks (45), která se na titulní stranu vrátila po 22 letech a s 11 kily navíc.

Ani Pořízková se na stránkách zmíněného periodika neobjevuje poprvé. V roce 1984 se jako osmnáctiletá stala jeho nejmladší cover star a zároveň první ze střední Evropy. Na titulce se objevila i o rok později.

„Lidé mi říkají, že na svůj věk vypadám dobře. To ale není to stejné, jako když vám řeknou, že jste krásná,“ svěřila Pavlína

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám