Hlavní obsah
Článek

V Česku se narodila, většinu života žila ale v zahraničí, a tak Pavlínu Pořízkovou (58) u nás příliš často nevídáme. Naposledy první česká supermodelka navštívila Prahu v roli ambasadorky první edice Czechoslovak Fashion Weeku, původně Ostrava Fashion Weekendu.

„Vždycky se těším do Čech. Jezdím sem asi jednou ročně. Chtěla bych sem jezdit častěji, protože se domnívám, že je to jedno z nejkrásnějších míst na světě,” uvedla pro Super.cz kráska roztomilou lámanou češtinou se silným hanáckým přízvukem. „Cítím se tu doma, ačkoli mi někteří říkají, že zním, jakože jsem z Hané. Miluji to tady. Mám ráda jídlo, knedlo, vepřo, zelo je moje jídlo. Mám ráda taky svíčkovou, koláče a šišky s mákem,” rozplývá se Pavlína.

Byť se Pořízková narodila v Prostějově, tak si zamilovala Prahu a ráda se po ní prochází. Dlouhými procházkami bojuje proti časovému posunu. „První den vždy nasadím pohodlné boty a co nejvíc chodím. Vyrazím na Petřín, do sadů, na Malou stranu. Všechny ty uličky jsou kouzelné jako v pohádce. Nachodím tak patnáct kilometrů,” říká.

Za přítomností americké supermodelky s českými kořeny v Praze stojí návrhář Jiří Kalfař. „Můj kamarád Jirka dělá této akci uměleckého ředitele. Proto budu první tvář Czechoslovak Fashion Weeku. Byla jsem nadšená, protože máme jednu z nejkrásnějších zemí na světě, máme krásné holky, muziku a malby. Když přijde na módu, tak tady si nejsem jistá. Buď ji nemáme, nebo ji lidé neviděli. To je pro mě skvělá příležitost ukázat světu, co se tady děje v módě,” říká Pavlína Pořízková.

Reklama

Další články

Načítám