Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Další ročník charitativního bazaru spisovatelky Báry Nesvadbové (49) dopadl nad očekávání úspěšně, i když se Bára bála, protože se přesunuly prodejní prostory. "Nakonec jsme vybrali přesně milión a jednu korunu," pochlubila se Super.cz.

Bára, která bazar měsíc připravovala, byla navíc poněkud hendikepovaná. Vše absolvovala s ortézou, protože zakopla na schodech a pochroumala si koleno. Naštěstí jí zdarma pomáhaly i další známé tváře jako Kaira Hrachovcová, Pavlína Němcová (52) anebo Jitka Čvančarová (46).

"S Jitkou to máme vzájemné, já zase spolupracuji s nadací Debra, kterou zaštiťuje ona. A mezi dětmi, pro které jsou určené prostředky, je holčička s nemocí motýlích křídel, které přispějeme na koupi obvazových materiálů a dalších prostředků," upřesnila Bára.

Peníze, které se na Bazaar Charity vyberou, nejsou určeny pro žádnou nadaci, ale pro konkrétní děti. "Jsou na rehabilitaci mentálně hendikepovaných dětí a dětí po úrazech nebo mozkové obrně, je mezi nimi třeba přiutopený chlapeček anebo holčička s neurologickým onemocněním. Celkem jde o 14 dětí, které budou rehabilitovat v ústavech v Praze, Klímkovicích a Piešťanech. Nejstaršímu je patnáct let," vypočítala Bára.

Největší zájem při charitativních nákupech byl již tradičně o značkové věci, nejvíce nakupující dámy utratily za kabelky. "To, co se neprodalo a ještě další věci, včetně návrhářských kousků, odvezeme v neděli do Brna, kde budeme mít bazar na Vaňkovce poprvé. A co se neprodá ani tam, půjde do Sue Ryder," dodala ještě Bára, které na bazar věnovali své kousky i Taťána Kovaříková nebo Míra Bárta.

Reklama

Další články

Načítám