Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalá moderátorka TV Nova Pavlína Danková (60) bojovala s diagnózou rakovina prsu dlouhá léta. Když jsme ji potkali na koncertě nadace Kapka naděje, zajímal nás samozřejmě její zdravotní stav. Protože vypadala výborně a byla usměvavá, tušili jsme, že pro nás má dobré zprávy.

Pavlína vyměnila televizní obrazovku za post v marketingu a pracuje jako mluvčí motolské nemocnice, takže má problematice, které se Kapka naděje věnuje, dvojnásobně blízko. "S Kapkou spolupracujeme, jsme jí velmi vděční za podporu, která není finančně zas tak malá. Za deset let to bylo více než 50 miliónů, což je velká pomoc," řekla Super.cz.

"I když bych sama nemocí neprošla, tak bych, myslím, tu empatii měla. Nemůžu ovšem říct, že přesně vím, o čem mluvím, protože už jsem nebyla dítě. Pro rodiny s takto nemocnými dětmi je to samozřejmě horší," míní.

Sama je teď v pořádku. "Kontroly ukazují samá správná čísla. Moc na to nemyslím, to je jediná možná cesta. V květnu jsem skončila léčbu. Měla jsem hormonoterapii, takže jsem chodila na injekce a brala léky. Teď uplynulo pět let a uvidíme, co bude," krčila rameny.

Na koncert Pavlínu doprovázel dlouholetý partner Milan Beneš, tak jsme byli ještě zvědaví na to, zda se nevzali. "Plánujeme to, až nám bude nějakých pětasedmdesát, aby byla nějaká legrace, jestli se toho dožijeme," smála se.

Návrat na obrazovku neplánuje. "V průběhu posledních let přišly dvě nabídky z televize. Nebyly nějak extra zajímavé a přiznám se, že Motol neporazily. Ta práce v marketingu mě baví víc," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám