Hlavní obsah
Článek

Málokdo by věřil tomu, že Pavlína Danková (60) před pár dny sfoukla na narozeninovém dortu padesát svíček. Někdejší hvězda Novy může s přehledem konkurovat mnohem mladším ročníkům, a tak si s klidným svědomím mohla dovolit nafotit kalendář.

Šéfka komunikace Fakultní nemocnice v Motole sice namísto půvabů a dokonalé postavy raději prezentuje v médiích své znalosti, ale s rolí modelky sem tam souhlasí pod nátlakem kamarádek nebo jde-li o dobrou věc. Nejinak tomu bylo tentokrát.

Pózovat před fotoaparátem Lenky Hatašové přiměly Pavlínu Dankovou její kamarádky Lenka Hornová a Petra Motyčková. Ty spojily své síly, využily drobné lsti a nic netušící oslavenkyni nechaly nafotit pro fiktivní charitativní kampaň sérii fotografií, na kterých je zachycena jako anděl, kamarád, bohyně, superhvězda, klaun a víla.

Každý z dvanácti snímků pak přiřadily k jednomu měsíci v roce a scenáristka Hornová jej následně doplnila dvojverším, jež vyjadřuje, co pro své blízké Pavlína znamená. „Je to žena mnoha tváří, je krásná a křehká, zároveň je ale velkou bojovnicí a holkou do nepohody, která nezkazí žádnou legraci,“ prozradila Hornová, která svou kamarádku popsala jako „dobrou vílu s pověstí divoženky, nekonečně vlídnou za hradbou drsných vět“ nebo jako „anděla svých stokrát profňukaných nocí, krabičku poslední záchrany, spolehlivého světlonoše“.

Velkolepě a do posledního detailu naplánovaly obě strůjkyně narozeninového překvapení i samotné předání kalendáře. Oslavenkyni vylákaly na nevinnou dámskou jízdu. Místo posezení u sklenky vína a probírání každodenních radostí a starostí ale tajně zorganizovaly narozeninovou oslavu pro desítky Pavlíniných přátel a známých.

„To, co pro mě holky udělaly, mě naprosto dostalo. Když jsem viděla klub vyzdobený mými fotografiemi v nadživotní velikosti a všechny gratulanty, kteří měli v klopách přišpendlené placky s mým jménem, byla jsem dojatá,“ přiznává Pavlína, která za svůj mladistvý vzhled vděčí nejen zdravému životnímu stylu.

Její kalendář je, stejně jako ty, v nichž pózují přední topmodelky, neprodejný a jeho podepsaný výtisk má doma pouze pár vyvolených. Mezi nimiž nechybí její přítel Milan Beneš.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám