Hlavní obsah
Článek

Velmi napínavý souboj se odehrál mezi Pavlínou Dankovou (60) a Olgou Lounovou (43), které se rozhodly pokořit pětikilometrovou trať ve třetí etapě RunTour v Liberci.

Rodačka z Liberce, zpěvačka Olga Lounová  přijala spolu s tiskovou mluvčí FN v Motole Pavlínou Dankovou velmi netradiční výzvu.

„Pokud na pětikilometrové trase nedoběhnu pod třicet minut, budu muset dětem, které jsou hospitalizovány na Dětském kardiocentru nemocnice v Motole, nosit jeden den obědy,“ prozradila před startem Lounová.

Všichni proto s napětím očekávali, jak Olga dopadne. Nakonec to nestihla o necelou půlminutu. „Vůbec mi nevadí, že jsem sázku prohrála. Nemocných dětí je mi vždy moc líto a jestli jim vykouzlím úsměv na rtech, tak to pro mě bude ta největší výhra,“ svěřila se po závodě Olga Lounová.

Na start se po boku profesionálních a amatérských běžců postavily také půvabné vítězky soutěže Miss Liberec Open 2012 Natálie Kotková a Klára Kabátková, dále se závodu zúčastnili hvězda seriálu Cesty domů, herec Viktor Limr a olympionici Jiří Magál a Dušan Kožíšek.

Soutěž RunTour má také charitativní rozměr. Vybrané peníze ze startovného, které činí minimálně 300 tisíc korun, budou předány Dětskému kardiocentru Fakultní nemocnice v Motole, které se zabývá především diagnostikou a léčbou vrozených a získaných onemocnění srdce a velkých cév.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám