Hlavní obsah
Článek

Od doby, co se jí narodily dvě dcery, herečka Pavla Vitázková (45) výrazně omezila práci, co se natáčení týče. "Nejdřív to bylo tak, že jsem ji ani brát nemohla, protože jsem měla děti po dvou a půl letech. Nebyl by na to čas, protože většina věcí se točí v Praze," řekla Super.cz Pavla, kterou jsme navštívili u ní doma v Brně.

"Takže nejdřív to bylo tak, že jsem nemohla já, a pak z toho člověk vypadne. Zůstalo mi ale divadlo, kde máme dvě scény, střídá se činohra a muzikál a děláme krásné velké věci. A až holky ještě trochu povyrostou, strašně ráda bych se k nějakému natáčení vrátila. Ale jsem ráda, když mě produkce osloví, aspoň když se točí v Brně," vysvětlila Pavla, která si zahrála například v seriálu Hlava medúzy Filipa Renče (58).

I když se pro diváky nehraje, v Brně se pořád zkouší, herci jsou zaměstnanci divadla a na rozdíl od svých kolegů na volné noze berou plat. "Nemůžeme premiérovat a hrát pro lidi, ale zkoušíme si je do šuplíku, abychom pak měli divákům co nabídnout. Za rok máme nazkoušených šest nových věcí, Teď jsme třeba dodělali Světáky, kde hraji roli Jiřiny Jiráskové (†81)," vyprávěla Pavla.

Upřesnila také, že výplata je samozřejmě procentuálně omezená, když se nehraje pro veřejnost. "Ale já si nemám na co stěžovat. V divadle takhle pracuje i můj muž. Hypotéku máme splacenou, dá se to vydržet vlastně na současné poměry docela luxusně. Každému bych přála, aby měl práci. Lidi veselí nejsou, myslím, že ta ekonomika půjde ještě dlouho dolů a bude to dobíhat," domnívá se herečka, která tak na rozdíl od mnohých kolegů nemusela hledat práci mimo obor.

Reklama

Další články

Načítám