Hlavní obsah
Článek

Když belgický tým Hayabusa v srpnu v Prostějově zvítězil ve světovém poháru v parašutismu, který se v Česku poprvé pořádal, partičce Belgičanů se tady tak zalíbilo, že se domluvili na tom, že u nás budou předvádět i exhibici ve speciálním větrném tunelu a zastanou i práci instruktorů.

Za fešnými Belgičany, bratry Davidem a Andym Grauwelsovými, vyrazily do pražských Letňan i české známé tváře, které si chtěly vyzkoušet, jaké to je, když létají ve skleněném tunelu o průměru 4,3 metru a celkové výšce neuvěřitelných 14 metrů, ve které vítr fouká rychlostí přes 270 km/h.

Že se tam objevili pánové, nás nepřekvapilo. Vždyť například muzikálový herec, manžel Pavly Vitázkové (45), Dušan Vitázek si na zmíněném mistrovství světa zkusil i skok padákem ze čtyř kilometrů. V tunelu si zalétali i zpěváci Radek Banga, Petr Kutheil a Richard Tesařík (78), kuchař Jiří Babica (62) nebo komik Václav Upír Krejčí.

Když si ale přišly nasadit helmy a obléknout speciální overaly i dámy, docela jsme koukali. Nejednalo se totiž o známé milovnice adrenalinu, ale o křehké krásky, modelku Elišku Bučkovou (34) a zpěvačku Terezu Vágnerovou, kterou v poslední době vídáme v muzikálu Fantom opery jako kamarádku hlavní hrdinky Christine, baletku Meg.

"Já sport a pohyb obecně miluju, nemohla bych bez něj být ani jediný den. A létat jsem ještě nezkoušela, i když některé baletní pozice by byly v letu snadněji proveditelné, když vás netlumí zemská přitažlivost. A bylo to úžasné," svěřila Tereza.

Reklama

Další články

Načítám