Hlavní obsah
Článek

Teď už je zase v domácím kolotoči, ale herečka Pavla Vitázková (45) pořád vzpomíná na společnou dovolenou na Olympské riviéře, kde bylo na dámské jízdě povoleno pouze odpočívat, v klidu si povídat, smát se a užívat si života.

Relax je nutný o to víc, když máte doma malé dítě, které vyžaduje pozornost 24 hodin denně. S dětmi je sice zábava a mateřskou lásku nedokáže nic na světě vynahradit, ale stejně tak nelze vyvrátit, že se prakticky nezastavíte. Málokdo také ví, že Pavle k jejímu děťátku dopomohla děvčata z “řecké čtyřky“. Když před dvěma lety společně navštívila Leptokárii, zapálila svíčku a modlila se, aby Pavla otěhotněla. A vyšlo jim to.

Pavla Vitázková si chvíle klidu s Vendulou Křížovou, Kamilou Špráchalovou a Ivou Kubelkovou užívala plnými doušky. „Jsem už 8 měsíců v dobrovolném domácím vězení. Těch pár volných dnů je pro mě mnohonásobně víc než všechny přívěsky a prstýnky, kterými se tu trhy jen hemží. Vyloženě si užívám dovolené bez hovínek,“ řekla rozesmátá a na první pohled odpočinutá Pavla Vitázková.

„Už v deset večer se chystám do postele a nedochází mi, že tady mě žádný hladový pláč miminka nebude budit. Kdybych se netěšila k moři nebo na výlet, spala bych tu do oběda,“ přiznala Pavla. „To by ale byla velká škoda, protože bych se nedostala na vyhlášený trh s olivami, na výstup na Olymp, na nekončící písčité pláže a neochutnala bych typické pochoutky na trzích ani v řeckých restauracích, kterými se to na Olympské riviéře hemží," pokračovala, teď už jen ve vzpomínání, Pavla.

„Bylo skvělé vypadnout ze stereotypu, promluvit si s normálními lidmi, kamarádkami, o něčem jiném než o krmení a plínkách. Bylo to sice jen pár dnů, ale zažívala jsem opravdu pohodu,“ libovala si Pavla Vitázková. Místní kuchyně byla tak vynikající, že si po dlouhé době užila i jídlo, ovšem se svou až moc hubenou postavou by si mohla dovolit i dvojnásobné porce. „Dopřávala jsem si dobré jídlo i spánek a trochu jsem tu přibrala,“ uzavřela Pavla.

Ke konci dovolené se ale už nemohla dočkat, až se vrátí domů. „Faktem je, že se mi stýskalo už druhý den. Manžel mi ale každé ráno posílal fotky s pozdravy, a to mě vždy potěšilo a často i dojalo,“ chválila svého muže, herce Dušana Vitázka, Pavla.

Vypadá to, že v následující herecké sezóně bude prý pouze máma, a to na plný úvazek. Sem tam si jen odskočí na představení v Městském divadle v Brně, a pokud by měli diváci zájem, tak i na pokračování natáčení seriálu Kancl. „Kdyby se v divadle začala zkoušet nějaká pěkná nová hra a byla by tam pro mě role, tak bych moc ráda opět naskočila do kolotoče zkoušení a práce, protože divadlo je pro mě relax a droga zároveň,“ nechala se ale slyšet herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám