Hlavní obsah
Článek

Herečka Valérie Zawadská (65) uplatnila svůj nezaměnitelný hluboký a sexy hlas nejen na jevišti a ve filmech či seriálech, ale hlavně v dabingu. Tomu se v současné době nevěnuje v takové míře jako kdysi. "Už je to sedm let, co mě nezvou," svěřila nedávno Super.cz

Stále energická herečka v rozhovoru pro Super.cz zavzpomínala, která dabingová role pro ni byla nejkurióznější. „Asi před 25 lety mě paní režisérka Olga Walló obsadila do role v kresleném filmu Paříž, Paříž, kde Ondřej Vetchý namlouval kocourka Mňourka a já kočičku Mňaurinku,“ překvapila v rozhovoru pro Super.cz Zawadská. Hned jako další jí v paměti naskočil jiný kreslený film s názvem Myši z Bílého domu.

„Ty myši měly maminku, které z levého koutku viselo cigáro. Tak jsem se paní režisérky ptala, proč zrovna já musím dělat tuhle uřvanou myš. A ona řekla: Ty to nevidíš? Protože má cigáro,“ vypráví herečka, která si stejně jako její filmová myš ráda dopřeje cigaretu. Netají se tím, že i tento zlozvyk má vliv na její charismatický hlas, který v dabingu zúročila.

„Měla jsem ohromné štěstí a na DAMU mě učila paní profesorka Libuška Havelková. Chtěla mě v prváku předělat na sopránek, ale pak pochopila, že mám už od dětství alt, který podporuji ne moc povolenými látkami,“ přiznává.

Prozatím tráví Zawadská léto na chalupě, kde si užívá zahradu i sousedčin bazén. Po pracovní stránce si užívá, že se mohla vrátit k divadlu a po více než roce odehrála první představení. „Bylo to krásné, v Kutné Hoře na nádvoří jsme hráli Radúze a Mahulenu. Hraji tam zlou hnusnou odpornou Runu. Krásná role,“ raduje se.

Jedním z nejznámějších seriálů, který Valérie Zawadská nadabovala, je bezesporu Ženatý se závazky, kde propůjčila hlas zrzavé Peggy a kolega Pavel Zedníček (74) jejímu manželovi Alovi Bundovi. V novém dílu podcastu V českém znění se můžete o dabování oblíbeného seriálu dozvědět zákulisní informace přímo od této herecké dvojice.

Reklama

Další články

Načítám