Hlavní obsah
Článek

Fanoušci nejoblíbenější české pohádky Tři oříšky pro Popelku nemusí zoufat. O Libušku Šafránkovou (†68) na televizních obrazovkách nepřijdou ani během letošních Vánoc. Česká televize pohádku odvysílá na Štědrý den, hned po letošní novince od režiséra Karla Janáka Jak si nevzít princeznu.

Na svou vůbec první filmovou zkušenost zavzpomínal dnes už legendární princ Pavel Trávníček (73), který je právě s touto rolí spojován celý život. „Pro mě to byla vůbec první filmová role. Jednou jsem zkoušel s Vladimírem Rážem a ten mi říkal: „Hochu, jakmile jednou natočíš prince a podaří se to, tak už můžeš natočit, co chceš, a všichni tě budou vidět jako prince. A měl pravdu,“ řekl Super.cz Pavel Trávníček s tím, že si pohádku bez písně Kdepak ty ptáčku hnízdo máš v podání Karla Gotta neumí představit.

„U českých diváků to rozhodně pomohlo – Gott je přeci jen Gott. V německé verzi tam zpěv Karla Gotta chybí. Zní tam jen hudba bez hlasu – to je velká škoda. Té české to nicméně podle mě pomohlo hodně, ať už kvůli tomu, že Karel Gott představuje legendu legend, nebo

i kvůli tomu, že text Jiřího Štaidla je krásný,“ dodal Pavel Trávníček.

Reklama

Další články

Načítám