Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když jsme měli možnost potkat se osobně, museli jsme se herce Pavla Trávníčka (73) zeptat, jak je to doopravdy s avizovaným koncem jeho herecké kariéry. A nemáme to prý brát tak vážně, uklidňoval nás.

"Je fakt, že jsem v rádiu říkal, že si převezmu vyznamenání, a tím pádem skončím a zapíchnu to. Ale řekl jsem to jenom proto, aby mě přemlouvali a moje cena stoupla," smál se nezapomenutelný princ z Tří oříšků pro Popelku.

"Ale blíží se to, jsou mladší, hezčí, inteligentnější a vyvinutější. Já jsem hrál celý život, ať si to užijí jiní. Teď dělám takové menší divadelní formy, protože žádný boom po rozvolnění nenastal. V kultuře už to nikdy nebude takové, jaké to bylo, a musíme si zvykat na to, že nikdo neví, co přijde. Divadelní umělci jsou až na konci potravinového řetězce a budou to mít velmi těžké," míní.

Sám to ale nevzdává. "Herci jsou většinou takoví lidé, kteří hrají, dokud nenatáhnou brka, nejlépe na tom jevišti. Když zmizí potlesk a sláva, je tam takové prázdno. Mám pěstovat mrkev, když mě to nebaví? Herci jsou otroci své vášně k profesi, zatímco jiná povolání to takhle nemají," uzavřel Trávníček.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám