Hlavní obsah
Článek

Období před Vánocemi měl houslový virtuos Pavel Šporcl (50) pravidelně plné koncertů. Letošní situace kolem koronaviru tomu ale chtěla jinak a on ve svém diáři škrtá a škrtá. I tak je hudebník rád za hrstku vystoupení, která mu zbyla.

„Je to o dost horší než v normálních dobách. I když ten loňský ročník byl o dost horší. Máme povoleno hrát do tisíce lidí, ale stejně si všichni pořadatelé stěžují, že se lidé bojí kupovat vstupenky. Těch koncertů odpadlo hodně, zbylo mi jich asi pět v tom předvánočním čase, což je o mnoho méně než normálně, ale zaplať pánbůh za ně,“ řekl Super.cz hudebník, kterého jsme potkali v Betlémské kapli na Žižkově před jeho koncertem.

V letošním roce stihnul jedou vyrazit hrát za hranice, další koncert mimo republiku ho čeká začátkem nového roku. „Koncertování v zahraničí se přesunula všechna. Měl bych letět do Izraele na sedm koncertů v polovině ledna, což doufám, že dopadne. I když jsem se dozvěděl, že potřebují třetí dávku vakcíny, a i přes to tam budu 72 hodin v karanténě, takže určitě to nebude jednoduchý zájezd, ale doufám, že vše dobře dopadne a mutace nezmutuje ještě do další,“ svěřil se Pavel Šporcl, který s očkováním nemá problém.

„Izrael je vždy vepředu, co se týče očkování, a já jsem jeho zastáncem, takže určitě půjdu a nemám s tím žádný problém, zavedli to tam, ale každý týden a každých čtrnáct dní se to mění. Uvidíme, co bude za měsíc,“ dodal hudebník.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám