Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V úterý začal soud projednávat žalobu na ochranu osobnosti a náhradu nemajetkové újmy, kterou Kateřina Kristelová (44) podala na starostu Řeporyjí Pavla Novotného (43). Ani jeden se jednání nezúčastnil, proběhlo za účasti advokátů.

Kristelovou zastupuje JUDr. Tomáš Sokol, advokátem Novotného je JUDr. Adam Batuna.

„Žalovaný ji opakovaně napadal velmi hrubými výrazy a veřejně deklaroval svoji touhu ji zničit, tzv. ne s ní polemizovat o tom, jestli něco řekla dobře, nebo špatně, ale použít svobodu slova pro to, aby někoho zničil. To byl ten základní důvod pro podání žaloby,“ řekl Sokol s tím, že se Kristelová domáhá omluvy za konkrétní výroky a úhradu nemajetkové újmy. „Tuším, že 450 tisíc,“ doplnil.

Účast Kristelové u soudu omluvil lékařským potvrzením. „Mám lékařské potvrzení o tom, že by špatně snášela toto řízení a eventuálně přítomnost pana žalovaného. Jak je na tom celkově, k tomu nejsem kompetentní se vyjádřit,“ uvedl Sokol.

Podle Batuny byla všechna vyjádření Novotného „stále v rámci práva, tzv. tak, jak to připouští český právní řád“. „A věříme, že s touto obranou uspějeme,“ dodal advokát.

Další jednání by mělo proběhnout v září.

Reklama

Další články

Načítám