Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Účast známých tváří na akci S kočárkem Prahou je rozhodně chvályhodná. A to přestože většinou nemají starost jako běžní rodiče, jak se svými potomky cestovat MHD. I když výjimky se mezi nimi samozřejmě najdou.

Protože všichni očekávali přítomnost zástupců médií a spoustu fotoaparátů a kamer, patřičně na to sebe a své potomky vyšňořili. A byli jsme překvapeni, jak se letos snažili slavní rodiče, aby byli s dětmi sladění.

Na celé čáře to u nás vyhrála rodinka Vlasty Korce. I s manželkou Magdou zvolili námořnický styl a s oběma dětmi jim to neskutečně slušelo. S pruhovanou modrobílou vestičkou se k nim připojila i Markéta Hrubešová s dcerou. Stejné růžové kalhoty zase oblékla sobě i dceři Aničce Olga Menzelová (46). Odrbané značkové džíny vybral pro sebe a dva syny Bořek Slezáček a do kožených bund zase oblékl své potomky herec Petr Vá (46)gner (46).

Nesnažil se ale každý. Stačí se podívat na rodinku Míši Noskové (41) nebo Pavla Novotného (43). A o co vůbec na akci S kočárkem Prahou jde? Rodiče malých dětí požadují, aby se Praha stala do sedmi let bezbariérovou. Aby bylo možné s kočárkem cestovat v nízkopodlažních tramvajích a autobusech a dostat se výtahy do všech stanic metra. Chtějí i bezbariérové vstupy na úřady, do nemocnic a také chodníky a přechody. Sepsána byla i petice, která má být předána magistrátu.

Reklama

Další články

Načítám