Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Během úterního posledního rozloučení s nedávno zesnulým zpěvákem Pavlem Bobkem (†76) proteklo mnoho slz. Síň strašnického krematoria byla narvaná k prasknutí, však také za padesát let kariéry získal mnoho fanoušků. Asi nejdojemnějším okamžikem byla ale mrazivá zpověď herce Luďka Soboty, který šel umírajícího kamaráda navštívit do špitálu pár dnů před jeho skonem.

„Celý život, když jsem ho potkal a ptal se ho, jak se má, tak mi říkal, že skvěle. Pořád vše bylo skvělý. Pavla jsem byl v sobotu, pět dnů před jeho smrtí, navštívit v nemocnici. Protože už nemohl pořádně mluvit, už byl napojen na přístroje, a nebylo mu tak rozumět, tak jsem se k němu sklonil a on mi pošeptal do ucha: ‚Už se nemám skvěle.‘ A to mě nejvíc dojalo,“ svěřil se nám Sobota. V tu chvíli už věděl, že to je s jeho kamarádem špatné.

Herec dorazil s manželkou Adrienou, nechybělo ani pár dalších známých tváří jako například Yvonne Přenosilová, Petr Nárožný, Petr Spálený, Milan Drobný, Jaroslav Svěcený nebo Karel Vágner. Zvlášť zdrceně vypadal Petr Janda, kterému letos odchází jeden přítel za druhým.

Hlavně se ale pohřbu zúčastnilo ohromné množství Bobkových fanoušků. A to by si jistě přál.

„Byl to kamarád, učitel, muž, kterého jsem si neskonale vážila. Byl mi vždy vzorem. Šli jsme s Pavlem cestou dlouhou a já ti Pavle děkuji za každý společný krok,“ řekla pohnutě na pohřbu Přenosilová, která se s Bobkem kamarádila padesát let.

Při posledním rozloučení zazněly písně Bobka Nedělní ráno, Veď mě dál, cesto má a My Way Franka Sinatry, kterého velmi obdivoval. Během písně z posledního alba krále českého rokenrolu se pak za rakví s jeho ostatky zavřela opona a pozůstalí s fanoušky ho na poslední cestu vyprovodili potleskem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám