Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ve středu ráno odešel na věčnost národem milovaný zpěvák Pavel Bobek (†76). A chybět nebude jen svým příznivcům, ale také kolegům. Na muže, kterého v posledních letech trápilo srdíčko, ale třeba i bércové vředy, kvůli nimž jen stěží mohl chodit a sotva skrýval obrovské bolesti, jimiž trpěl, vzpomínají jen s láskou. Jako by snad neměl jedinou chybu.

Většina jeho kolegů se shoduje na tom, že už když ho viděli při uvedení do Síně slávy na cenách Anděl v březnu tohoto roku, bylo jim jasné, že jde o jeho poslední vystoupení. Z jeho zpěvu mrazilo. Bylo poznat, že má obrovské bolesti a že se blíží doba, kdy už nebude moci zpívat ani ‚Lásko, mně ubývá sil‘.

„Když jsem ho poslední dobou pozorovala, viděla jsem na něm, jak hodně byl nemocný. Zrovna on, člověk, který tak miloval život. Myslím si, že pro něj smrt byla vysvobozením,“ uvedla blízká Bobkova kolegyně Petra Janů.

„Nahoře je spousta jeho kamarádů, s nimiž mu bylo už tady dobře, takže tam nebude sám. Navíc po něm zůstanou pěkné písničky, které zlidověly a zpívají se i u táboráků, proto se na něj naštěstí hned tak nezapomene,“ myslí si Janů.

„Nejsem zrovna ta kompetentní, abych měla právo o něm nějak hovořit. Znali jsme se, ale vykali jsme si a pracovně se míjeli. Vážila jsem si ho za to, co a jak zpíval. Líbil se mi, byl to bezvadný chlap,“ řekla zase Eva Pilarová.

A jak na kolegu vzpomíná největší česká hvězda? „Pavel skvěle zpíval. Uměl si bezvadně vybrat zahraniční tituly, které nádherně zinterpretoval. Odešel člověk, který patřil do naší branže, do naší rodiny. Brali jsme ho jako muže, který svou profesi miloval. Byl to výborný angličtinář. Strašně ji piloval, a když zpíval anglicky, tak to stálo za to. Navíc to byl výborný chlap, s nímž byla ohromná zábava,“ svěřil se nám Karel Gott.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám