Hlavní obsah
Článek

To, že se v novém hudebním filmu Muzzikanti objeví více než několik desítek známých hereckých a muzikantských tváří, ověnčených jak cenami odborné kritiky, tak i cenami popularity, mnozí už vědí. Mezi nimi nechybí ani písničkářský bard Jaromír Nohavica (70).

Na první pohled by se mohlo zdát, že se producenti pokusili pouze využít Nohavicovy popularity a dali mu ve filmu zazpívat dvě písně, zpěvák v něm ale má regulérní herecký part, který vyžaduje dostatek hereckého umu a schopnost odříkat poměrně dlouhé dialogy s hereckými kolegy. Hned v úvodu filmu se v jedné ze scén setkává na place s mladým hercem Patrikem Děrgelem (35) a má poměrně náročný obraz, který celý film startuje.

Podle slov režiséra Dušana Rapoše, kterým má obrovské zkušenosti s neherci, byl Nohavica na place učenlivým profesionálem, kterého až puntičkářsky zajímal každý detail scén a nad každým slovem dialogu vážně přemýšlel.

„Jarek Nohavica byl vůbec první kdo scénář Muzzikantů četl a byl jakousi zápalnou šnůrou, která odstartovala tu více než dvouletou mašinerii příprav a natáčení filmu. Jarek strávil na place celkem šest natáčecích dní a já pevně věřím, že si to stejně jako my dokonale užil,“ dodal autor scénáře Petr Šiška.

Svou první společnou hereckou zkušenost měla s Jarkem Nohavicou i herečka Martina Adamcová, ta měla pro společné dva natáčecí dny jen slova chvály. „Jarek má neskutečné charizma a i díky tomu jsem velice ráda přicestovala na natáčení až z Kanady, kde nyní žiju,“ řekla hvězda a legendárního filmu Tankový prapor.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám